Županski kandidati 2

8. ODZIV, v torek, 17. 10. 2006 ob 7.23

Spostovani,

recimo, da sem videl nekaj sveta, bil sem na odpravah v podzemlje od Kolumbije, Nove Gvineje, Kitajske do Omana, zato sem z obcudovanjem spremlajl vaso trmo in pot in, po vsem tem dozivetem in vpitem v telo in »duso«, mi ni »cudno«, da ste se lotili te hvalevredne akcije, ki Vam dela cast!

Kot clovek, hvalezen ne vem komu, da imam moznosti in sposobnosti, pomagam kjer le morem, od Soncka, paraplegikov iz Furlanije, zavoda za invalidno mladino, do zbiranja sredstev za obnovo cerkve na Socerbu, krvjo, delovnih akcij v KS…kot Zeleni, smo se ob volitvah radi odpovedali sredstev za onesnazevanje okolja s plakati po kandelabrih, ki, kot je rekel Mef, s katerih se rezijo face, ki jih psi polulajo in dez moci, in namenili, dokljer smo kaj imeli, sredstva za posaditev lipe in okrasnega grmicevja ob domu upokojencev, z motom, da ce se bodo cez 100 let spomnili po cem tistih volitev, bo to po senci lipe, in nakazilom denarja solam, da socialno sibki nebi bili prikrajsani za solo v naravi.

V Kopru boste kaj vec srestev lahko dobili pri »vozdu«, ki je preplavil istrsko Slovenijo s terorjem, ki dela z lastnino nasih vnukov kot »svinja s praznim mehom«, ki nas je preplavil z jumbo plakati in kartonastimi izrezki s katerih nam kaze nekam s palcem (glejte tudi vcerajsnji Placicev clanek v Primorskih novicah)…tu bi lahko dobili denar za celoletno solanje ene sole, ne samo enega otroka.

Ce mi boste dostavili vas TRR bom pomagal s svojim denarjem v visini 5000 sit; zal vec ne morem, ker solam hcerko v Ljubljani in ji je bila odvzeta moznost obcinske stipendije, ker se napacno pise, kor so ji pojasnili.

PS.: domnevam, da ste na poti posneli kaj diasov, bi bil pripravljen organizirati projekcijo v Kopru in bi zbrana sredstva namenili vasi pobudi.

S spostovanjem in zeljo po cimvecjem uspehu in osebni sreci,

Franci Maleckar, Koper

9. ODZIV, v torek, 17. 10. 2006 ob 10.18

Moram vas razočarat; mislim da si niste izbrala pravi trenutek za svojo dobrodelno akcijo. Moje stališče je, da nimam namena otrok izkoriščat v svoje politične namene. Kljub mojemu stališču, vam želim veliko uspeha v vaši dobrodelni akciji.

S spoštovanjem županski kandidat

Marjan Smole Levček, Kamnik

10. ODZIV, v torek, 17. 10. 2006 ob 23.17

Spoštovani!

Globoko spoštujem Vašo pripravljenost pomagati otrokom po svetu, ki potrebujejo pomoč.

Imam mlado družino in tri mahne otroke. Lahko si najbrž predstavljate, da tudi sam okušam finančne in starševske skrbi, kako pomagati tem nebogljenim bitjem, ki se veselijo življenja.

V tem trenutku Vam lahko pomagam samo z molitvijo, kajti tudi naša družina ima sredstev zgolj za redno poravnavanje mesečnih obveznosti. Moja kandidatura ni bila prestiž ali vrtoglava želja po zmagi, zato tudi sredstev zanjo nismo veliko imeli.

Vseeno želim izraziti podporo Vaši akciji z iskreno željo, da boste uspeli najti take, ki bodo lahko prispevali potrebna sredstva za izobraževanje tibetanskih deklic v izgnanstvu.

S spoštovanjem,

Marko Ušeničnik, Gorenja Vas-Poljane