Bloganje in Sabina Obolnar

Slišala sem o vojni, katere žrtev sem baje tudi jaz. Pri meni doma je še vedno mirno in ni videti, da sem na fronti.

Virtualno so se stepli blogerji in urednica Obolnar. Zdi se mi, da vem, zakaj. Blog je postal bog. Vsi pišejo in vsi berejo. Hvala vesolju! Verjetno bo bloganje pripomoglo k volji do učenja slovenščine bolj, kot je pripomogel katerikoli tiskani medij v zadnji dekadi ali dveh.

Ljudje so plačani, da hodijo v službo. Da delajo ali ne, da prepisujejo ali si zmišljujejo, da prevajajo, da imajo lektorje in da kradejo tuja avtorizirana dela. To je dandanes v slovenskem prostoru že stalnica.

Blogerski svet je zrasel na drugačnih tleh. Fino se mi zdi, da imamo ljudi, ki razmišljajo in si upajo deliti. Katere bloge ljudstvo bere, se bo odločilo samo. Tako kot se odločijo pri prodajalcu časopisa, katerega bodo kupili in katerih ne.

Kdaj si bo ta konec sveta dal dopovedat, da je dovolj prostora za vse? če bi se vsak brigal samo zase in vlagal energijo v to, da bi bil boljši na svojem področju ter se manj ukvarjal s kvazi konkurenco, bi bilo pod Alpami mega lepo. Do takrat pa se lepo imejte, prerivajte se po pameti, ne pustite se vleči za nos in čim več razmišljajte sami. Da ne bo potrebno drugim namesto vas!