Slovenska fatalna hitrost

Jaz si resnično ne morem pomagati in ob takšnih nebulozah, ki jih povzroča slovenska uprava, mi vedno znova odpihne pokrov.

V tej državi napredujemo. Ja! Po besedah nekaterih z velikansko, nadzvočno, ubijalsko hitrostjo. V vseh pogledih. Z inflacijo in dvigom cen, številom kaznivih dejanj, rojenih barab na prebivalca in tako naprej. Sloveniji gre super! Mi smo “the best”.

Meni je pred nekaj dnevisosed po nesreči vrgel čik na balkon in mi ga malo zažgal.

“Ma, nič hudega”, so rekli policaji in šli domov. Trudila sem se na vse kriplje, da bi jim razložila, da je to prekleto nevarno, da nas je vseh petsto pod streho imelo veliko več sreče kot pameti, da sem bila doma in da sem pogasila, preden se je razlezlo še kam drugam.

Kdo je nesrečni sosed, ki zapravlja vse penzionistnične dni z metanjem reči čez okno?

“Ah ne, pa dajte no, gospa, nehajte paničarit,” so dejali policaji tolovaji, jaz pa sem šla, kljub temu da redno vsakega petnajstega odvajam davke za njihove plače, reševat svoj problem. In ostalih družin v naši bajti, ki niso ravnodušni kot policaji.

Že leta se sprašujem, zakaj ne uzakonimo vesti. Da ne začnemo zahtevati, da je državna uprava v službi ljudstva. Da so tam zato, da rešuejo probleme in ne zato, da jih ustvarjajo.

No, pa je počilo še v Cirkovcih. Počilo je zato, ker je nekdo hodil v službo po plačo, naredil pa ni nič! Pri nas izgleda, da nihče ni za nič odgovoren in je pomembno samo, da sedi na pravem stolu ob delovnikih od osmih pa nikoli do štirih ter dobi za to plačo!

če lahko celjski Gradis zgradi v štirih mesecih celega Rutarja, mi ne nakladat, da ne morejo postavit enih bednih zapornic v pol leta! Za barabe je v Sloveniji vedno dovolj prostora. Spremljajte sedaj pozorno, kam se bodo zavihteli vsi odstavljeni. Skoraj ne more biti drugače, kot da na še bolj odgovorne položaje, kjer bodo ubili še par ljudi. Nič hudega, ne se razburjat, pravi moja indiferentna mati in vedno bolj mi grejo ne le na živce, pač pa tudi na vse druge organe Slovenci, ki jim je vseeno za vse! Ni čudno, da imamo, kar imamo. Vlado imamo tako, kot si jo zaslužimo, sistem in upavo tudi,…

Veste, skrajni čas je že, da se začnemo v tej državi zavedati, da je bolje preprečevati kot zdraviti in lizati rane potem, ko je prepozno. In da državna uprava JE inštitucija, ki se mora ukvarjati tudi z malimi rečmi, da ne bi prerasle v velike. Le zahtevati moramo, narod, zahtevati!