Gledališka Miška: Lepa Grdoba

če mislite, da so na lepoto »udarjene« le ženske, se motite. Poglejte, kako se začnejo sukati koleščki v moški glavi, ko se vesolje odloči, da bo iz grdega račka naredilo ikono lepote. Moškega spola, da ne bo pomote.

Najlepšo Grdobo najdete na malem odru Mestnega gledališča ljubljanskega. Kratka, udarna, izvirna gledališka igra, ki vas bo nasmejala in vam dala misliti kdo smo, kaj počnemo na tem svetu in v kakšne bogove verjamemo. Zraven nenavadne definicije odnosa med igralci in publiko me je navdušila tudi izvrstna igralska posadka v zasedbi: Uroš Smolej, Gaber K. Trseglav, Marko Simčič in Mojca Funkl.  Odličen team štirih, ki je fantastično odigral osem karakterno različnih vlog.

Predstavo nemškega avtorja Mariusa von Mayenburga je poslovenil Milan Štefe, režiral pa jo je Boris Kobal. Dramaturgijo so zaupali Alenki Klabus Vesel, izbiro kostumov Bjanki Adžić Ursulov, za dobro scenografijo pa je poskrbel Jože Logar.

Privoščite si večer s prijatelji in eno uro presedite na odrskih deskah. Pogled na dogajanje si lahko izberite sami: na voljo so vam vse štiri strani neba. Igralci bodo v vsakem primeru igrali čisto pred vašim nosom.

Ocena: inovativno, inteligentno, zabavno, zanimivo. Še enkrat jo bom šla podoživet.